Op 1 april 2023 opent de vernieuwende Arnhemse ontmoetingsplek ‘MOES’ haar deuren. Burgemeester Marcouch is aanwezig om samen met een mengelMOES van Arnhemmers de ‘buurtboom’ te planten. Jong en oud is welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn.

Feestelijke opening op 1 april

Op 1 april van 14.00-17.00 uur opent stichting MOES haar deuren in het Arnhemse Plattenburg. MOES wil zijn als de ‘lievelingsboom’ van de buurt, een plek waar iedereen graag samenkomt. De ‘buurtboom’ die burgemeester Marcouch tijdens de opening plant, symboliseert deze gedachte. MOES bevindt zich in het historische portiershuisje aan het voormalige ENKA-terrein in de Beeldhouwerstraat. De geschiedenis van dit iconische pand komt uitgebreid aan bod tijdens de opening. Ook is er een silent disco, knutselen voor kinderen en een workshop graffiti.

“MOES maken we samen. Dat zagen we afgelopen maanden al: terwijl MOES nog niet eens officieel open was, ontstonden er mooie kruisbestuivingen met omliggende organisaties en tussen enthousiaste buurtbewoners.” – Initiatiefnemer Marloes Tap

Over MOES

MOES is een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud. Het initiatief wil eenzaamheid tegengaan, ongelijkheid verkleinen en buurtvergroening bevorderen. MOES richt zich daarvoor op het samenbrengen van een ‘mengelMoes’ van mensen: zowel mensen met ‘wind mee’ als mensen met ‘wind tegen’ in hun leven.

Ook het aanbod van MOES is divers: zo is er een gezellig café met kleine lunchkaart en organiseren buurtbewoners diverse workshops. Maar ook kun je er samen tuinieren of ruimtes huren. MOES is vijf dagen per week open van 08.30-17.00 uur.