Afgelopen zaterdag openden we MOES. Hoewel het de hele dag met bakken uit de hemel kwam, scheen de zon op het MOES terras. De opkomst van nieuwsgierige, betrokken en gezellige buurtbewoners voor de opening was namelijk enorm. Meer dan 200 enthousiastelingen brachten zaterdagmiddag een bezoekje aan MOES. Met de woorden ‘een goed gewortelde boom voelt zich thuis’, opende burgemeester Marcouch rond half 3 ’s middags MOES door een boompje te planten. Hét symbool van MOES. Een gezellige ontmoetplek voor jong én oud, zoals de lievelingsboom van de buurt.
De weken voor de opening

In de aanloop naar de opening staken al veel buurtbewoners de handen uit de mouwen. Er werd volop geschilderd in vrolijke kleuren en de buitenruimte kreeg een opknapbeurt. Stoelen en tafels werden verzameld, er kwam een koffiezetapparaat voor heerlijke koffie en alle ruimtes kregen een vrolijke aankleding. Tijdens NLdoet maakten buurtbewoners een begin aan de MOEStuin door samen een moestuinbak te maken. MOES mocht dan nog niet officieel open zijn, de verbinding tussen een mengelMOES aan mensen was voelbaar vanaf dag één.

Hapjes, drankjes, muziek en historie

Na de officiële opening konden buurtbewoners een kijkje nemen bij MOES zelf. In het café vertelde buurtbewoners over een historische wandeling door de wijk, in de ruimte Zijdezicht beschilderden kinderen vogelhuisjes onder leiding van ‘oma Leida’ en in De Uitkijk werd volop gedanst en gefeest bij de silent disco. Buiten kon je je wagen aan een graffitiworkshop of gewoon genieten van sfeervolle live muziek. Kortom, MOES had zich geen geslaagdere opening kunnen wensen. Vooral het vertrouwen en enthousiasme vanuit de buurt was heel bijzonder om te ervaren.

En nu?

Nu is het dan echt zover: MOES is geopend! Dat betekent dat je er van maandag t/m vrijdag terecht kunt. Voor een lekker bakje koffie (in de zon op het terras!), een werkplek of een workshop. Samen met buurtbewoners werken we komende tijd aan het samenstellen van een activiteitenprogramma. Voor nu kun je je in ieder geval al inschrijven voor de knutselmiddagen van ‘oma Leida’ en een ontspannen stoelmassage van Babette. En wil je een handje helpen in onze MOEStuin? Daarvoor zijn we altijd op zoek naar helpende handen. Houd de website goed in de gaten voor meer activiteiten binnenkort. Zien we je snel een keertje?