De perken in de Beeldhouwerstraat – de straat waaraan MOES ligt – konden wel wat groen gebruiken! Op initiatief van de Groen Groep Plattenburg, de Jozef Sartoschool, Gemeente Arnhem en MOES sloegen buurtbewoners daarom de handen ineen. Het doel van de samenwerking? De straat vergroenen, meer biodiversiteit – en dus bijtjes – in de buurt én een mooier aanzicht.

Op vrijdag 26 januari maakten we een vliegende start. Groep 6, 7 en 8 van de Jozef Sartoschool groeven een heleboel gaatjes waarin biologische bloembollen werden geplant. Er werd ontzettend hard gewerkt, dus na afloop konden alle kinderen lekker even opwarmen, iets drinken en wat lekkers eten bij MOES als bedankje.

Afgelopen zaterdag was het tijd voor deel twee. Ons bijen- en insectenhotel werd afgemaakt en samen met Jaap en Ronnie van Van de Haar Groep/Gemeente Arnhem gingen we opnieuw aan de slag met het planten van groen in de perken. Best een kluif werk, dus de laatste twee vakken volgen binnenkort. Ook zin in zo’n gezellige ‘groen ochtend’? Reserveer de ochtend van 16 maart, tijdens NLdoet, alvast in je agenda!

Al met al is er een mooie start gemaakt met het vergroenen van de straat. Dat kan niet anders dan een oase van groen worden in de lente als alles in bloei staat. Lijkt het jou leuk om af en toe mee te helpen met meer groen in de buurt? Meld je bij de Groep Groep Plattenburg of bij MOES!